Szybka i tania alternatywa dla restauracji

Uliczne jedzenie na dobre zagościło w naszych miastach i wszystko wskazuje na to, że pozostanie na dłużej. Już dawno przeminął stereotyp, że jedzenie serwowane z food trucków jest niezdrowe, wręcz śmieciowe. Wprawdzie obwoźne restauracje oferują dość tanie i szybkie posiłki jednak są one przygotowywane z wysokiej jakości, ekologicznych produktów. Nie zawierają żadnych ulepszaczy, sztucznych dodatków, barwników czy tzw. „pustych kalorii”.

Food trucki – zdrowa alternatywa dla zapracowanych
Często się zdarza, że nie mamy czasu w godzinach pracy na beztroskie posiadówki w restauracjach, na długie czekanie na posiłek, nie wspominając już o celebrowaniu go. Jak już się doczekamy i go otrzymamy nasza przerwa na lunch dobiega końca.. a każdy wie, że jedzenie w pośpiechu nie jest zdrowe. Co wtedy? Co nam pozostaje poza niezdrową żywnością typu fast food..?
Alternatywą jest ekskluzywne, uliczne jedzenie! Kulinarne perełki na kółkach, które oferują zawsze świeże, tanie jedzenie z dobrej jakości produktów.
Każdy tu znajdzie coś dla siebie! Oprócz modnych ostatnio zdrowych burgerów możemy również dostać niezwykle barwne i aromatyczne dania kuchni tajskiej! Pasjonatów tych smaków nie brakuje – My Little Thailand do nich należy. Właściciele tego food trucka swoje potrawy przygotowują w oparciu o oryginalne tajskie receptury. Używają prawdziwych, azjatyckich przypraw, wysokiej jakości mięsa oraz mnóstwa świeżych i aromatycznych ziół. Nie ma mowy o ulepszaczach smaku, sztucznych barwnikach i całej tej chemii. To jedzenie jest po prostu pyszne i zdrowe. Zresztą gwarantuję, że każdy kto poczuje unoszący się w powietrzu aromat tych orientalnych przypraw i ziół nie będzie w stanie przejść obojętnie obok tej furgonetki.
Jednak nie tylko zapracowani chętnie odwiedzają restauracje na kółkach. Coraz częściej i turyści wybierają ten sposób żywienia. Dzięki temu zyskują więcej czasu na zwiedzanie. Poza tym takie „żarcie z food trucka” dla przyjezdnych staje się obowiązkowym punktem wycieczki –  w końcu taka moda!
Bo wysoka jakość jest najważniejsza
Zaczynamy coraz częściej cenić i dostrzegać wysokiej jakości produkty, a także pyszną i zdrową kuchnie. Nie ważne jest miejsce gdzie zjemy ale to, co zjemy, dlatego uliczne jedzenie nie jest wyłącznie chwilową modą lecz staje się nową ideą żywienia. A chętnych decydujących się na biesiadowanie pod chmurką jak widać ciągle przybywa.

Wiosna w stylu vege

 8 lat temu

Comfort food, czyli pozytywny wpływ jedzenia na nasz nastrój

 8 lat temu