Lampredotto

Specjał florencki. Lampredotto część wołowego żołądka. Taki oto żołądek gotuje się z pomidorami, cebulą, pietruszką i selerem naciowym. Później pokrojony wkładany jest do florenckiej bułki, semelle, zwilżonej wywarem z mięsa, a następnie polewany tradycyjnym zielonym sosem (na bazie pietruszki, czosnku, sardeli i kaparów) oraz sosem pikantnym.

Przykładowe dania które możesz u nas zjeść

Polub profil trucka na facebooku: zobacz stronę

Niedługo znajdziesz nas tutaj:

  • pon, 22.10.2018 Odpoczywamy
  • wt, 23.10.2018 Odpoczywamy
  • śr, 24.10.2018 Odpoczywamy
  • czw, 25.10.2018 Odpoczywamy
  • pt, 26.10.2018 Odpoczywamy
  • so, 27.10.2018 Weekend, szukaj nas
    na mieście!
  • nd, 28.10.2018 Weekend, szukaj nas
    na mieście!