Burger Truck – no pork only Muuuu

W całym kraju można zaobserwować coraz więcej restauracji, knajp czy food trucków serwujących burgery. 

Co sprawia, że  tak chętnie po nie sięgamy?

Rumiana bułka wypiekana najczęściej według własnej receptury, kotlet z wysokiej klasy wołowiny, do tego zawsze świeże warzywa i aromatyczne sosy to sprawia, że dzisiejsze burgery w niczym nie przypominają tych, serwowanych w McDonald’s.

Coraz częściej możemy skosztować burgerów w nowych, oryginalnych kompozycjach smakowych, a patrząc na kolejki jakie ustawiają się wszędzie tam, gdzie pojawiają się mobilne restauracje to głodnych nie brakuje, a burgermania to nie chwilowa moda.

Miejsc gdzie na świeżym powietrzu można zjeść bułę z dobrze wysmażonym mięsem jest coraz więcej jednak ja polecam Burger Truck. Ekipa tego trucka zna się na rzeczy i oferuje burgery z prawdziwego zdarzenia. Na co dzień możecie ich spotkać na ulicach Warszawy, jednak coraz częściej ich furgonetkę można zaobserwować również w innych miastach. 

No pork only Muuuu – taki napis znajdziemy na ich Burger Trucku i od razu każdy domyśli się że ich buły serwowane są tylko i wyłącznie z mięsem wołowym! Baa i to nie byle jakim, bo od sprawdzonego dostawcy w Polsce. Wysoka jakość mięsa, zawsze świeże warzywa i ogromna, maślano pszenna, chrupiąca bułka w połączeniu z idealnie dobranymi dodatkami to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Już od pierwszego kęsa chce się więcej! 

Każdy znajdzie tu coś dla siebie, ja osobiście polecam Bacon&Cheese. 150 g idealnie doprawionej i wysmażonej wołowiny premium, solidna porcja chrupiącego bekonu, pikle, pomidor, ser, sałata oraz sos BBQ, do tego pyszna buła, która idealnie trzyma całość i się nie rozpada. Właśnie takiego smaku spodziewałam się po tym burgerze!

W miarę jedzenia apetyt rośnie, więc kolejną propozycją godną polecenia jest Stuffed Burger. Ta buła to mój numer jeden! W tej kanapce znalazłam wszystko co lubię, a mianowicie kotlet wołowy nadziewamy serem pleśniowym blue i suszonymi pomidorami (mięso można nadziać dowolnymi składnikami dostępnymi w trucku), aromatyczną włoską szynkę, pyszny bazyliowy majonez, pomidory i mix sałat. Niebo w gębie! Dla tego smaku warto tu wrócić!

Ale sukces Burger Trucka to nie tylko nieziemskie burgery, to również fantastyczna atmosfera i ogromna gastronomiczna pasja właścicieli. Widać, że Ci ludzie kochają to co robią i poświęcają temu całe życie. W zamian wokół ich furgonetki zawsze gromadzą się tłumy głodnych i zadowolonych ludzi.

Koniecznie odwiedźcie tego food trucka!

Paris Minuit – francuskie naleśniki z polską duszą

 7 lat temu

Nawiązanie współpracy z nowym Partnerem

 7 lat temu