Food trucki – mobilna gastronomi zdobywa serca, a raczej żołądki Polaków

Moda na food trucki przyszła z Zachodu kilka lat temu. Pesymiści twierdzili, że to szybko przeminie, że się znudzi i po jednym sezonie na ulicach nie będzie śladu po furgonetkach serwujących jedzenie. Mobilna gastronomia jednak zdobyła serca, a raczej żołądki Polaków. Każdy z nas lubi dobrze i zdrowo zjeść, a najlepiej jeszcze za przyzwoitą cenę. Coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakie produkty wykorzystuje się do przygotowania posiłków. Mamy dość stołówek znajdujących się w naszych biurowcach, kebabów i kalorycznych przekąsek.

Mobilne jedzenie obok Twojego biurowca
Do tej pory food trucki można było najczęściej spotkać w weekendy, na wszelkich festiwalach i zlotach. My jednak chcieliśmy dostarczyć Wam jedzenie w dni, kiedy go najbardziej potrzebujecie – czyli w tygodniu, w czasie pracy. Codziennie na bieżąco informujemy Was, obok którego biurowca znajdują się współpracujące z nami furgonetki, jakie jedzenie dziś serwują i jakie oferują promocje. Dla nas pora roku nie ma znaczenia. Chcemy dzielić się z Wami tym, co mamy najlepsze – czyli pysznym jedzeniem.

Food truck to nie fast food
Błędna jest opinia, że food trucki serwują fast food. W „szamowozach” bo tak potocznie się je nazywa każdy znajdzie coś dla siebie – zaczynając od zapiekanek czy burgerów, kończąc na daniach kuchni meksykańskiej, włoskiej czy potrawach bezglutenowych. Właściciele furgonetek dostosowują swoje oferty do panujących trendów i oczekiwań klientów.
Wszyscy miłośnicy zdrowych, sezonowych potraw z pewnością zakochają się w potrawach „Dobrej  Szarmy”. Jej właściciele stawiają na sezonowe dania przygotowane z najwyższej jakości produktów. Obowiązuje menu sezonowe. Ich kuchnia jest pełna kolorów i niecodziennych połączeń smaków, co więcej znajdziecie też tam potrawy bezglutenowe oraz w 100% wegańskie – i co brzmi pysznie?
Spokojnie znajdzie się też coś dla mięsożerców, a raczej burgerożerców! Zdrowy i ekologiczny burger z soczystym, dobrze doprawionym i wysmażonym wołowym kotletem, od którego ciężko się oderwać.. Da się to zrobić..? Bart Burger udowadnia, że się da! Ten Truck postawił na jakość. Prawie wszystkie składniki (oprócz sosów) pochodzą z ekologicznych hodowli i upraw. Tego smaku się nie zapomina!

Co łączy te wszystkie restauracje na kółkach?
Przede wszystkim pasja i miłość do gotowania oraz świeże i wysokiej jakości produkty. Przemiła obsługa i naprawdę dobre i oryginalne jedzenie sprawiają, że wszędzie tam, gdzie pojawiają się food trucki pojawiają się również długie kolejki głodnych ludzi ceniących dobre jedzenie i rewelacyjną atmosferę!
Kto raz spróbował zawsze do Nas wraca!

Disco Volante – najlepsza pizza z mobilnego pieca

 7 miesięcy temu

Kultowe filmy i kultowe potrawy

 7 miesięcy temu