Feel Good Food

Aromatyczna kuchnia indyjska na ulicach Warszawy

Miłośników jedzenia pod gołym niebem ciągle przybywa i nie jest to już tylko sezonowy trend. Na ulicach pojawia się coraz więcej kolorowych food trucków, które smakiem oferowanych posiłków przyciągają wygłodniałe tłumy. Takie szybkie jedzenie „do ręki” jest nie zwykle cenione przez mieszkańców oraz turystów! To zdrowy, smaczny i przygotowany z wysokiej jakości produktów posiłek, na […]

Miłośników jedzenia pod gołym niebem ciągle przybywa i nie jest to już tylko sezonowy trend. Na ulicach pojawia się coraz więcej kolorowych food trucków, które smakiem oferowanych posiłków przyciągają wygłodniałe tłumy.
Takie szybkie jedzenie „do ręki” jest nie zwykle cenione przez mieszkańców oraz turystów! To zdrowy, smaczny i przygotowany z wysokiej jakości produktów posiłek, na który zbyt długo nie musimy czekać.
Dla mnie to fenomen, to nowe podejście do kuchni i celebrowania posiłków. W takich furgonetkach dostaniemy niebanalne jedzenie oraz spotkamy ludzi, dla których gotowanie to prawdziwa pasja.

Uliczne jedzenie – dla każdego i o każdej porze
Właściciele food trucków starają się zaspokoić nawet najbardziej wysublimowane podniebienia swoich klientów. W ofercie znajdziemy dania z różnych zakątków świata. Miłośnikom dań jednogarnkowych i orientalnych smaków na pewno zasmakują dania z food trucka ZAIKA. To stosunkowo nowy koncept gastronomiczny serwujący bardzo szerokie menu kuchni indyjskiej. Od pysznych klasyków takich jak TIKKA MASALA, CURRY z różnymi mięsami, warzywami czy serem paneer, przez dania ryżowe BIRYANI do INDIAN ROLL czyli nic innego jak wrap w stylu indyjskim. Oczywiście z tego food trucka możecie również skosztować pysznego MANGO LASSI, które cudownie chłodzi w upalne dni. Śledźcie naszą stronę aby wiedzieć gdzie możecie znaleźć tego jakże barwnego i aromatycznego ZAIKA TRUCKA.

Restauracje na kółkach karmią wszystkich. Nie ma różnicy czy jesteś studentem, turystą, zabieganym pracownikiem czy dyrektorem – w food truckach każdy znajdzie coś dla siebie.
Może i mobilne restauracje nie garnirują swoich potraw, nie serwują też ich na pięknej porcelanie.. ale czy to jest istotne? Czy właśnie na tym nam zależy? Na fikuśnie czytaj artystycznie ozdobionym talerzu i daniu przypominającym bardziej „rzeźbę” niż posiłek? Dla mnie najważniejszy jest smak i jakość, a to odnajduję w food truckach. Coraz częściej obserwuje też, że dla ludzi taki lunch pod gołym niebem to nie tylko okazja do skosztowania niebanalnego jedzenia, to również okazja do spotkań, krótkiego odpoczynku i wyciszenia, dlatego może jednak warto zatrzymać się choć na kilka minut, rozpieścić smakiem swoje podniebienie i zaczerpnąć świeżego powietrza. Taki zastrzyk energii przyda się każdemu!

Mogą Cię też zainteresować: